Facebook-on az arcfelismerés letiltása a mobilon

A Facebook új arcfelismerő rendszerét Brazíliában indították el. Az alkalmazás most figyelmezteti a felhasználót, ha mások által közzétett fotókban és videókban jelenik meg, még akkor is, ha az nem szerepel a bejegyzésben. Korábban a felismerési mechanizmus csak azt javasolta, hogy melyik barátot jelölje meg a képeken. A változás a felhasználó számára nagyobb ellenőrzést nyújt a kép felett, megakadályozva például, hogy az ismeretlenek hamis profilt hozzanak létre a fényképükkel.

A technológia megkönnyíti a tartalom megjelenítését is, ahol az arcod látható, és megígéri, hogy segítsen a látássérülteknek azonosítani azokat a személyeket, akik a fotókon és a filmben vannak. Az állítólagos előnyök ellenére a funkció nem tetszik mindenkinek. Ezekben az esetekben néhány lépésben kikapcsolhatja a Facebook arcfelismerését. Az alábbi eljárást Androidon hajtották végre, de az eszköz az iPhone (iOS) és a webes verzió esetében is jelen van.

A Facebook kikapcsolása a Facebookon

Hogyan lehet eltávolítani a Facebook alkalmazást és folytatni a szociális hálózatot

1. lépés: Nyissa meg a Facebookot, és lépjen be a főmenübe. Görgessen le a "Súgó és beállítások" pontra, és válassza a "Fiókbeállítások" lehetőséget.

Útvonal a Facebook-fiók beállításaihoz az Android számára

2. lépés. Ellenőrizze, hogy megjelenik-e az "Arcfelismerési beállítások", és érintse meg azt. Érintse meg a "Szeretné, ha a Facebook felismeri Önt a fényképekben és videókban?", Amely alapértelmezés szerint "Igen" -re van állítva.

Facebook arcfelismerési beállítások menü Androidon

3. lépés: Az arcfelismerés letiltásához jelölje be a "Nem" lehetőséget. Érintse meg az oldal tetején található nyilat, hogy visszatérjen az előző képernyőhöz. Mostantól a Facebook nem ismeri fel a harmadik féltől származó videókat és fotókat.

A Facebook arcfelismerésének letiltása Androidon

Facebook: visszaszerezheti a törölt üzeneteket? Fedezze fel a fórumban.